Fogyasztóvédelmi hírek
A projekt megvalósítása:

1. A célcsoport tájékoztatása a várható rendezvényekről, a program adta lehetőségek igénybevételéről – a havonta megjelenő „HÍRLEVÉL”-ben és saját weblapon ( www.nyugedijasokegyesulete.hu ).
  2. A munkaszervezet (megvalósítás adminisztrálását végző munkatársak) tájékoztatása, a program megvalósításával összefüggő operatív feladatok megosztása.
  3. A szakmai stáb összehívása, szakmai feladatok megbeszélése.
  4. Az Egyesület kibővített elnökségi ülésén a fogyasztóvédelmi program bemutatása, a célcsoport tájékoztatásához szükséges önkéntesek mozgósítása.
  5. Fogyasztóvédelmi ügyeleti munkanapló elemzése, a hatékonyság növelése érdekében a dokumentálás megerősítése és korszerűsítése. A rendelkezésre álló számítástechnikai háttér biztosítása.
  6. Fogyasztóvédelmi előadássorozat anyagának összeállítása, rendezvényszervezési feladatok elvégzése, regionális színtű kiterjesztéshez az előkészítő tárgyalások megkezdése.
  7. Marketingfeladatok koncentrálása – marketingterv készítése.
  8. A programot népszerűsítő szórólap-, és plakátterv elkészítése, nyomdai előállítása (1200 db, 30 db)
  9. Kiadványtervezés, szerzői konzultációk – tartalomegyeztetés, grafikai tervek készítése, nyomdai előállítása (3500 pld.)
  10. Megtartott fogyasztóvédelmi előadások (2012. január 02 - 2012. február 28-ig időszakot érintően):
-          „Fogyasztóvédelmi feladatainak az Egyesületnél”
Előadó: Somogyváry Attila elnök – a 2012 év kiemelt érdekvédelmi
feladata a fogyasztóvédelem
(Kibővített elnökségi ülés – 2012. január 31.)
-          „Amit a tudatos fogyasztónak tudni érdemes” elnevezéssel előadás.
Előadó: dr. Palotai Ferencné, az előadás illesztése a „NÉPFŐISKOLA 2012 Pécs” elnevezésű Egyesületünk által szervezett rendezvénysorozatba. (3. előadás)- 2012. február 20.
-          „Fogyasztóvédelem a közüzemi szolgáltatók szemszögéből.
Előadó: Szeberényi György, meghívott szolgáltató: BIOKOM Kft. –
Kommunális hulladékkezelés.
(Kibővített elnökségi ülés: 2012. február 28.)
A program prognosztizált megvalósítási mutató: 75 % (megtartott rendezvények száma egy-egy esemény, kiadvány, az ezeket népszerűsítő hirdetés, plakát, szórólap egy-egy esemény, a fogyasztóvédelmi ügyeletet heti két-két alkalmat egy-egy eseményként értelmezve.)
Mellékelt szakmai anyagok: jelenléti ív, előadások tematikai anyagai, plakát, szórólap, elégedettségi kérdőívek, hirdetés, kiadvány (lásd: Jegyzék a csatolt mellékletekről)

Tervezett március havi rendezvényeink:
.
- 2012. 03. 13. „Amit a tudatos fogyasztónak tudni érdemes”
Előadó: dr. Palotai Ferencné. (A pécsi Népfőiskola 3. előadásának ismétlése, kitelepített helyszínen: Szekszárd!)
.
- 2012. 03. 27. Kibővített elnökségi ülés. „Fogyasztóvédelem a közüzemi szolgáltatók szemszögéből.
Előadó: Horváth Lászlóné az OFE Baranya megyei szervezetének vezetője, meghívottak: „Tettye” Forrásház Zrt. Fogyasztóvédelem a vízszolgáltató szemszögéből.

A Nyugdíjasok Egyesülete Pécs 1.850.000. Ft támogatást nyert a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központ által meghirdetett pályázaton.

Gazdasági Versenyhivatal

A pályázati forrásból többek között az alábbiak megvalósítását tervezzük:

•  Szakmai kiadvány készítése „Szépkorúak fogyasztóvédelme a hétköznapokban ” címmel és valamennyi tagtársunkhoz való eljuttatása.
  • Havonta megjelenő „Hírlevelünk”-ben külön rovatot nyitunk „Fogyasztóvédelem” címmel, melyben az előző hónap fontosabb, tagjainkat is érintő fogyasztóvédelmi híreit közöljük, illetve aktualitás jegyében fogyasztóvédelmi tudnivalókat közlünk.
  • A havi gyakoriságú kibővített elnökségi ülésen a projekt végrehajtási szakaszát érintően négy alkalommal tájékoztató, informáló előadások keretében hívjuk fel a figyelmet azokra az esetleges buktatókra, amik a fogyasztót napi életében érhetik, kihangsúlyozva mindazokat a témákat, amik különösen érinthetik nyugdíjas társainkat.
  • Egyesületünk klubjainál alkalmanként, meghívott fogyasztóvédelmi szakember jelenlétével fogyasztóvédelmi konzultációt tartunk.

A fogyasztóvédelmi szakértőnk:

Dr. Palotai Ferencné elnökhelyettes

Publikációi:
  • „Amit a tudatos fogyasztónak tudni illik” kiadvány /megjelent 500 pld (Pécs), Nyugdíjasok Egyesülete Pécs gondozásában.
  •  „Fogyasztóvédelmi alapismeretek jótállás (garancia), szavatosság /kiadvány 5000 pld- (Budapest) OFE gondozásában
Szakmai tevékenysége:
  • Baranya Megyei Békéltető Testület tagjaként részvétel a testület felügyeleti és függelmi hatáskörébe tartozó – fogyasztóvédelmet érintő kérdésekben, ügyintézésekben, panaszkezelésekben.
  • Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) Baranya megyei szervezet – vezetőségi tagjaként a fogyasztóvédelmet érintő helyi, regionális kérdésekben támogatás, tájékoztatás, szakvélemények készítése, részvétel az OFE felkérésére a szakmai véleményezési feladatokban.
  •  Aktív részvétel az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya megyei Szervezetnél (amely szervezet működteti - a fogyasztókkal kapcsolatot tartó, panaszaik megoldását tanácsokkal segítő -Fogyasztói Kapcsolattartó Irodát)
  • Egyesületünknél a fogyasztóvédelmi kérdésekben ellátja a szakmai koordinációs feladatokat is.

Az aktuális előadásaink

2012. február 20. hétfő 10 óra
Vasutas Művelődési Ház ( Pécs, Várady A. u. 7. )

Téma: Fogyasztóvédelem – Hogyan váljunk tudatos fogyasztóvá?
Előadó: dr. Palotay Ferencné az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének vezetőségi tagja és a Baranya Megyei Békéltető Testület tagja

Az oldal 2012-ben folyamatosan frissül!