Kezdőlap - Aktuális híreink

Nyugdíjasok Egyesülete

Egyesületünk a rendszerváltás éveiben alakult, amikor tömegesen kerültek nyugdíjba a megyében élő bányászok és más nagyiparban dolgozók. Jelentős részük rokkant, egészségkárosult, egyedülálló, özvegy személy volt. Egyesületünk fő feladatának tekinti mind a mai napig a nyugdíjas társadalom helyi érdekvédelmét és érdekképviseletét.

Egyesületünk úgy lett megszervezve, hogy a nagy létszámú tagság a lakóhelyéhez legközelebb találja meg azt a nyugdíjas közösséget (klubot) ahol a felmerülő problémáinak megoldásához segítséget kap.

Évente megrendezésre kerülő programjainkkal szeretnénk elérni tagságunk szellemi és fizikai képességeinek megtartását. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a hátrányos helyzetű tagjaink, mozgáskorlátozottak, betegek, egyedülálló, nehéz szociális körülmények között élők is igényeiknek megfelelő programokhoz jussanak. Az  előbb megjelölt célok érdekében működtetünk kézműves csoportoknak. Évente 10 előadásból álló „Népfőiskola” sorozatot szervezünk kitűnő előadókkal. Angol és német nyelvtanfolyamokat szervezünk évek óta.

Önköltséges áron kisnyugdíjasok számára utazásokat, kirándulásokat szervezünk.

Évente megrendezzük az idősek világhónapi rendezvénysorozatunkat. Ennek keretében ingyenes színház, mozi, múzeumlátogatások, egészségügyi előadások, hangversenyek, kórustalálkozók kerülnek megrendezésre. Nagy figyelmet fordítunk a régiónkban élő nyugdíjasok együttműködésére. Évente rendezünk találkozókat, kulturális és sport kategóriákban. Lehetőséget adunk ezek során a nagyszámú nemzetiségek bemutatkozására.

Egyesületünk tagságának jelentős része szociálisan hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élőkből áll. Az ő gondjaik enyhítésére minden karácsonykor ajándékkiosztással egybekötött ünnepséget rendezünk.

Az időskorúak kiszolgáltatottságának érdekében kitűnő együttműködést alakítottunk ki Pécs város Rendőrkapitányságával, akik rendszeresen látogatják klubjainkat és szakmai tanácsadást adnak bűn- és baleset megelőzési témákban.
Évente több alkalommal rendezünk fogyasztásvédelmi napokat, ahol a legszükségesebb információkkal látjuk el tagságunkat.

Jó kapcsolatokat építettünk ki külföldi testvérvárosaink nyugdíjasaival, akikkel rendszeresen találkozunk, programokat szervezünk.

Műveltségi Vetélkedő
2017. január. 20
Műveltségi Vetélkedő 2017.
Műveltségi Vetélkedő 2017.

     A pécsi Nyugdíjasok Egyesülete az idén is megrendezi a regionális műveltségi vetélkedőt 3 fős csapatoknak nemre és korra való tekintet nélkül.
A vetélkedő két részből áll:
      Az első rész egy otthon, közösségben kitöltendő feladatlap, mely irodalom, történelem, földrajz képzőművészetek stb. témakörökből tartalmaz feladatokat. A 30 kérdésre való válaszadáshoz bármilyen segítség igénybe vehető.
      A második részben a 3 fős csapatok nyilvánosan, játékos formában mérik össze tudásukat. A feltett kérdésekre szóban és írásban kell választ adniuk. Vetítéssel, zenehallgatással segítjük a kérdések megválaszolását.
Minden kérdéshez több válaszlehetőséget adunk.
A legjobb eredményt elérőket jutalomban részesítjük
.

  Az I. tesztlap és a részvételi tudnivalók az egyesület székházában személyesen átvehetők,illetve kérésére azt email-ben elküldjük.
   Az I. tesztlap beküldési határideje: április 7. (péntek) 12 óra!

      Elérhetőségek:    7425 Pécs, Majorossy Imre u. 15.
                                      telefon: 72/210-064
                                      email: nyugegy@gmail.com
                                

Hír letöltése PDF formátumban:

1 Hozzászólás
Gyurasics Ferencné
2018. március. 02
Kérem,hogy email címemre küldjék el a vetélkedő teszt kérdéseit. Köszönettel Gyurasics Ferencné.
Mondja el a véleményét Ön is
Az Ön neve
E-Mail címe:
Üzenet
Beírandó kód:
Kérem a kódot:
 
©2009 nyugdijasokegyesulete.hu — Nyugdíjasok Egyesülete : 7625 Pécs, Majorossy u. 15. szám. (Ágoston téri templommal szemben) alatt található.
Telefon: 72/210-064  E-mail: nyugegy@gmail.com